na blachę o średnicy 21 cm. potrzebujemy:
-mąka pszenna-3 łyżki
-mąka ziemniaczana-3 łyzki
-cukier-6 łyżek
-proszek do pieczenia-pół łyżeczki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Następnie stopniowo dodajemy żółtka do białek.
W oddzielnym naczyniu mieszamy mąki i proszek do pieczenia. Wsypujemy do wcześniej przygotowanej masy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Masę przelewany do blaszki, której dno posmarowane jest margaryną i posypane bułką tartą.
Pieczemy ok. 40 min.(do suchego patyczka) w temperaturze
175 stopni Celcjusza.
Gdy biszkopt jest już upieczony wyłączamy piekarnik a biszkopt pozostawiamy w środku, do ostygnięcia
Wszystko gotowe ;)
Smacznego :D
Basiu i Nikolo :)
OdpowiedzUsuńtrzymam za Was kciuki i wiem, że Wasze kulinarne popisy znajdą się kiedyś na najwyższej półce... nie tylko w kuchni.
wytrwałości baby !
ruda.
Dziękujemy !! <3
Usuńjejejje, pychoza :3
OdpowiedzUsuń